Hösten är här och det är mycket som är på gång

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
Från rektorn

Hösten har kommit med stormsteg och den långa sommaren verkar få ett abrupt slut.

På skolan har vi nyss firat 10 år i Örebro samtidigt som vi invigt den nya delen som kommit till under sommaren. Årskurs fyra och fem har flyttat in på vår Junior School och vi har fått fler barn i huset. Det är en helt ny erfarenhet för oss att undervisa de yngre årskurserna och vi lär oss hela tiden nya saker.

Den 13:e november har vi öppet hus då vi välkomnar alla familjer som står i kö till skolan till att besöka oss och få insyn i vår verksamhet.

Det är, som alltid, mycket på gång och jag vill särskilt poängtera följande:

Vi arbetar nu ännu mer med IKT i vår undervisning och har lyckats säkerställa att eleverna i årskurs sju även detta år har en iPad var. Det finns nu ca 250 elever i skolan med en personlig iPad och lärarna utvecklas hela tiden med arbetet att vända sin undervisning, så kallat "flipped classroom". Flera spelar in föreläsningar via Educreations och publicerar dem till eleverna så att de kan förbereda sig bättre för lektionerna. Vi vill på detta sätt göra undervisningen mer effektiv och frigöra lärartid till individuella elever under lektionerna.

Ha en skön höst och välkomna den 13:e november.