Our Story

För tio år sedan välkomnade Internationella Engelska Skolan i Örebro 420 elever i våra ombyggda lokaler på Hagmarksgatan 39.

Efter en hektisk sommar av hårt arbete och förberedelser var det med glädje vi välkomnade de första eleverna till Örebros första internationella skola. Jag minns den dagen väl och många av de nya ansiktena jag såg då är fortfarande regelbundna besökare till vår skola idag.

IES Örebro har under 10 år haft en akademisk framgång som är en förebild för alla skolor i området. Över 1140 elever har framgångsrikt slutat sitt nionde år här och fortsatt till vidare gymnasiestudier och varje år, i genomsnitt, är 99% av våra elever antagna till program på gymnasiet.

Många av mina kollegor som jag träffade första dagen arbetar fortfarande på IES Örebro idag. Många fler har sedan kommit till. Under åren har vi anställt certifierade lärare från Kanada, USA, England, Skottland, Mexiko, Spanien, Frankrike, Australien och Nya Zeeland. Var och en har bidragit till en unik och verkligt internationell skola.
 
Det har alltid funnits en stark tradition av extra aktiviteter på IES Örebro och varje år deltar fler och fler elever i skolans idrottsevenemang.
 
Att studera vid IES Örebro betyder mer än att bara få bra betyg: det handlar om att växa i en kultur som värderar framgång. Om att lära sig de färdigheter som hjälper att bygga ett liv som hyllar individuella talanger och förmågor.
 
Höjdpunkten av varje läsår är niornas avslutning. En ceremoni som lockar över 1500 gäster. Det är alltid en känslomässig dag, med mentorer och klasslärare som tar ett sista farväl av eleverna som de har undervisat under fyra år.

Det är en tid för eftertanke. En tid att se tillbaka och njuta av resultatet av allt hårt arbete. Arbete som är grunden för framtida framgång.

Det är en tid att minnas vad som gör IES Örebro så bra.